Hypotheek · Persoonlijk

Hypotheek “adviseur”

Flashback naar halverwege 2014: We hebben een gesprek met onze hypotheek adviseur. Doelstelling van het gesprek was om te kijken naar de mogelijkheden voor ons aflossingsvrije gedeelte van de hypotheek. Omzetting in bijvoorbeeld een additioneel spaargedeelte of andere zaken.

Verschillende mogelijkheden besproken en tijdens dit gesprek ook nog een belangrijke andere vraag gesteld: “Kunnen wij bijstorten in het spaargedeelte?”. Het antwoord was een duidelijke NEE. Er waren hierin helaas geen mogelijkheden. Teleurgesteld maar van de expertise van de adviseur uitgaande hier verder niet op ingegaan (overigens ook niet verder ingegaan op de aanpassing van het aflosvrije gedeelte maar dat terzijde).

Flashforward naar vorige week: Na maanden aan onderzoek omtrent onze hypotheek beginnen we toch te vermoeden dat er meer mogelijk is dan is voorgespiegeld. Na een eerste contact met onze adviseur omtrent het direct aflossen op het aflossingsvrije gedeelte stellen we opnieuw de vraag over het spaargedeelte. Maar nu in de vorm van “we weten dat het kan geef ons de formulieren” en wat blijkt? Het is toch mogelijk!

Het is natuurlijk doodzonde dat we nu pas weten dat het kan terwijl ons dit twee jaar rente had kunnen schelen. Maar nu kwam het volgende, het moet natuurlijk ook nog geregeld worden.

Onze hypotheekadviseur kon dit uiteraard regelen, het bellen en het in gang zetten van dit proces zou ons €350,- gaan kosten. Ik heb vriendelijk bedankt en aangegeven het even zelf uit te gaan zoeken. Één telefoontje naar ons hypotheekverstrekker en het was geregeld! Dus €350,- uitgespaard in een paar minuten, nu nog een paar dagen wachten en dan weten we echt waar we aan toe zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s