Saving

480,- uurtarief dankzij Ziggo

ziggo_logo

Gisteren heb ik een mooie besparing weten te realiseren door als vaste klant van Ziggo eens te bellen met de retentie-afdeling. Je weet wel de afdeling die je probeert binnen te houden op het moment dat je “dreigt”  over te stappen.

Ik zat eerst al jaren bij UPC en na de fusie ben ik dus officieel Ziggo klant. In mijn immer grote speurtocht om te besparen heb ik gebeld om mijn pakket te bespreken. MEt name omdat wij in huis vrijwel geen “gewone” TV meer kijken maar voornamelijk naar Netflix en HBO kijken. Daarnaast bellen we zelf nooit met de vaste telefoon (behalve naar Ziggo) en worden we nauwelijks gebeld.

Voor mij wilde ik weten:

  1. Wat gebeurd er als wij telefonie opzeggen of TV of een combinatie hiervan?
  2. Wat voor korting kan ik krijgen?

Na een gesprek van zo’n 15 minuten met een vriendelijke medewerker had ik al mijn antwoorden en kon ik een keuze maken.

Een internet only abonnement kost 49,95, telefonie verwijderen levert 1,- per maand op. Mijn huidige maandbedrag was 54,95,-.

Na overleg met Mrs. Bot hechten we toch wel waarde aan in de nacht bereikbaar zijn op een vast nummer, we nemen namelijk geen mobiel mee naar de slaapkamer. TV kijken doen we dan vrijwel nooit maar toch zijn er series die niet te kijken zijn via de andere wegen zoals Devious Maids of Expeditie Robinson. Dus dat betekent dat we televisie ook nog maar aanhouden.

Wat levert dit dan nu op?
Na uitgebreid overleg kom ik nu op exact hetzelfde pakket uit, alleen is men bij Ziggo verplicht om hierbij een nieuwe (Horizon) decoder erbij te leveren. Ik mag hierbij nog kiezen of ik deze daadwerkelijk aansluit want het geheel blijft werken ook met de oude decoder.

Het nieuwe maandbedrag gaat wel omhoog naar 59,95 dus 4,95 duurder. Dus je zou zeggen dat ik er dus totaal niets mee ben op geschoten, maar hier komt de crux. Men geeft me een nieuw jaarcontract (logisch) maar geeft mij wel de eerste zes maanden 30,- per maand korting.

Dus totaal gaan we betalen:

6 x 29,95 (eerste “bod” was 34,95 maar men kon toch nog verder omlaag)
6 x 59,95
——– +
€539,40

Ten opzichte van mijn oude abonnement:

12 x 54,95 = €659,40

Een verschil op jaarbasis van 120,-, geen slechte uitkomst voor een kwartier werk en omgerekend naar een uurtarief is het dus zelfs 480,-! Dan verdien ik in ieder geval niet op mijn echte werk helaas. Althans verdienen misschien wel, maar krijgen niet… 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s